Skip links

Microsoft Security Defaults: wat is het en waarom is het belangrijk?

In de wereld van vandaag is het essentieel om je online accounts en data te beveiligen. Microsoft biedt twee krachtige tools om je hierbij te helpen: Security Defaults en Conditional Access. Hieronder lees je hoe je deze tools kunt gebruiken om je digitale leven veiliger te maken, nu uitgelegd in een toegankelijke jij-vorm met handige tussenkopjes.

Wat is Microsoft Security Defaults?

Microsoft’s Security Defaults bieden een reeks basisbeveiligingsinstellingen om je een fundamenteel niveau van bescherming te bieden, zonder extra kosten. Deze instellingen zijn vooral nuttig als je gebruikmaakt van de gratis versie van Azure Active Directory.

De kracht van multifactor authenticatie (MFA)

Een sleutelaspect van Security Defaults is de verplichting voor jou en alle beheerders om MFA te gebruiken. Dit betekent dat je naast je wachtwoord een tweede vorm van verificatie moet gebruiken bij het inloggen, wat de veiligheid aanzienlijk verhoogt.

Weg met oude authenticatie methoden

Security Defaults blokkeert ook automatisch oude mailprotocollen die MFA niet ondersteunen, zoals IMAP, POP3 en SMTP. Dit vermindert de kans aanzienlijk dat aanvallers toegang krijgen tot je accounts via deze verouderde methoden.

Microsoft Conditional Access: op maat gemaakte beveiliging

Als je behoefte hebt aan meer gespecialiseerde beveiligingsinstellingen, is Conditional Access de tool voor jou. Dit vereist Azure AD Premium-licenties, maar biedt meer flexibiliteit om beveiligingsbeleid aan te passen aan je specifieke behoeften.

Als je al gebruikmaakt van Conditional Access-beleid of andere instellingen hebt die conflicteren met Security Defaults, krijg je een waarschuwing. Dit betekent dat je mogelijk Security Defaults moet uitschakelen om gebruik te kunnen maken van meer geavanceerde beveiligingsfuncties.

Conclusie Security Defaults

Of je nu kiest voor de eenvoudige bescherming van Security Defaults of de geavanceerde opties van Conditional Access, het belangrijkste is dat je actie onderneemt om je accounts en gegevens te beveiligen. Meer dan 99,9% van de aanvallen kan worden voorkomen door deze tools te gebruiken, dus begin vandaag nog met het versterken van je beveiliging​​​​​​.

Bij PIT Pro begrijpen we hoe belangrijk het is om je digitale assets veilig te houden. Of je nu net begint met het verbeteren van je beveiligingshouding of klaar bent voor meer complexe beveiligingsmaatregelen, wij zijn er om je te ondersteunen. Wil je hulp bij het configureren van je Microsoft omgeving? Neem dan contact op via 020-2611450 of door te mailen naar contact@pitpro.nl.