Skip links

Apple Event 2021: Nieuwe MacBook Pro’s en AirPods 3

Afgelopen maandag 18 oktober was het weer zo ver, er werd nieuwe hardware gepresenteerd tijdens het Apple Event oktober 2021. Eindelijk werden de lang verwachte nieuwe MacBook Pro modellen geïntroduceerd. Het bijzondere aan deze nieuwe reeks is niet alleen de nieuwe versie van de M1 chip, maar ook de schermgrootte. Naast de 16-inch werd er namelijk ook een 14-inch model geïntroduceerd. Lees er alles over in dit artikel.

Nieuwe MacBook Pro (14 en 16-inch)

Yes! Nieuwe MacBook Pro’s, daar worden wij erg blij van. En niet alleen wij. Ze vliegen namelijk als warme broodjes over de toonbank. Wat is er allemaal zo mooi aan deze nieuwe modellen? Nou:

  • De modellen zijn voorzien van een geüpgraded M1-chip: de M1 Pro of de M1 Max. Oftewel: nóg betere prestaties en een MacBook die langer meegaat!
  • Er zitten weer verschillende poorten in de Pro! Ja je hoort het goed. Geen gedoe meer met losse docks, de nieuwe Pro’s bevatten de volgende aansluitingen: HDMI, USB-C, aux en een SD-kaartslot. Ideaal dus voor beeldbewerking.
  • Opladen gaat weer via Magsafe in plaats van USB-C. Ook hierop is Apple dus teruggekomen. De magnetische aansluiting voor opladen is terug en ook daar worden wij erg blij van!
  • En net als je dacht dat het niet beter kon, heeft Apple ook nog besloten de Touch Bar weer uit te faseren en de fysieke toetsen te laten herintreden. Het Touch ID blijft wel bestaan. Beste van beide werelden.

De nieuwe modellen zijn wel weer iets prijziger dan de vorige MacBook Pro, namelijk vanaf €2.249,- voor het 14-inch model en €2.749,- voor het 16-inch model. Wil je advies over welke configuratie voor jou passend is? Laat het ons weten via de contactpagina of door een vrijblijvende kennismaking te boeken.

Apple AirPods 3

Naast de nieuwe MacBook Pro’s werd ook de 3e generatie AirPods aangekondigd. Ook naar deze nieuwe hardware werd reikhalzend uitgekeken door de particulier en zakelijke gebruiker. Want de Apple AirPods zijn natuurlijk de ultieme manier om handsfree te bellen. Het design van dit nieuwe model is gebaseerd op de AirPods Pro en bevat naast “spatial audio” (simulatie van surround sound) ook nog verbeterde waterbestendigheid. Wel zo handig voor ons Nederlanders.

De nieuwe AirPods zijn te bestellen voor €199,- inclusief draadloze oplaadcase.

Apple AirPods 3 2021 nieuwDit waren volgens ons de twee belangrijkste aankondigingen van het oktober event door Apple. Hopelijk ben jij ook van plan je zelf een nieuwe MacBook Pro cadeau te doen. Wij wel in ieder geval. Zeker weten dat dit een enorme boost geeft aan de productiviteit van je team, die kosten verdien je dus eenvoudig terug!