Skip links

Korting op Apple apparatuur als bedrijf – Apple Business Store

Maakt jouw organisatie gebruik van Apple apparatuur? Goede keuze! Apple maakt prachtige hardware, maar is helaas niet de goedkoopste. Gelukkig kun je als bedrijf korting krijgen op Apple apparaten. Helaas zitten er wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Hoe dit zit lees je in dit artikel.

Wat is de Apple Business Store?

Als onderneming kun je een zakelijk Store account aanvragen bij Apple. Dit doe je door te bellen met het Apple Business team op 0800-0200589. Vind hier de informatie die Apple beschikbaar heeft gesteld voor werken met Apple als midden- en kleinbedrijf.

De Apple Business Store is eigenlijk een 1-op-1 kopie van de standaard consumenten webshop, maar deze kun je alleen betreden indien je een account hebt. De link om in te loggen is als volgt: http://ecommerce.apple.com. Zoals aangegeven is het vanuit hier mogelijk om korting te krijgen op je Apple apparatuur. Er zit alleen wel een belangrijke voorwaarde aan de korting.

Je moet namelijk minimaal €5.000,- besteden voordat je van de ~7% korting kunt genieten. Het wordt dus eigenlijk pas interessant je aan te melden voor een Apple Business Store account op het moment dat je meerdere Mac’s per jaar besteld. De Apple Business Store aanvraag uit handen geven? Neem contact met ons op of boek een kennismakingsgesprek in!

MacBook Pro 2021 14 inch en 16 inch

Apple Business Manager koppelen aan je Store account

Maar er is meer! Naast de korting die je kunt krijgen op je Apple producten, is het namelijk ook mogelijk je Apple Business Manager te koppelen aan je Store account. Op die manier voeg je apparaten automatisch toe aan de MDM oplossing van jouw organisatie. Zo kun je jouw Apple apparatuur al laten configureren terwijl deze nog in de doos zit!

Dit houdt in dat er na het bestellen van een nieuwe Mac via de Business Store, de Mac aanzet en met internet verbindt, er een bedrijfsprofiel wordt geladen op het apparaat. Op die manier downloadt het apparaat meteen de bedrijfssoftware die via jouw MDM oplossing geconfigureerd staat. Dat scheelt een hele hoop (wacht)tijd aan het instellen van de nieuwe Mac!

Benieuwd of een Apple Business Store account gekoppeld aan Apple Business Manager iets voor jouw bedrijf is? Stel je vraag via ons contactformulier of boek direct een afspraak in voor een korte kennismaking. Maakt jouw organisatie nog niet gebruik van Mobile Device Management (MDM)? Dan is het zeker tijd om contact met ons op te nemen. Schroom dus niet om de telefoon te pakken 020-2611450 of ons te mailen op support@pitpro.nl.