Skip links

Apple event (september 2021): Korte samenvatting

Gisteravond vond traditiegetrouw het jaarlijkse september event van Apple plaats. Hierin is altijd volop aandacht voor voornamelijk de nieuwe iPhone, maar er was ook ruimte zat voor andere nieuwe devices zoals de Apple Watch en iPad. In vogelvlucht weten wat er besproken is? Lees dan onze samenvatting.

Nieuwe iPhone 13

Apple heeft in lijn der verwachting de nieuwe iPhone 13 uitgelicht. Net als afgelopen versie is er opnieuw gekozen voor een standaard variant, de mini, de Pro en de Pro Max. De iPhones hebben eenzelfde design als de iPhone 12 serie. Wel zijn er natuurlijk een heleboel verbeteringen doorgevoerd aan “de binnenkant”:

  1. Een nog snellere en efficiëntere A15 Bionic-chip
  2. Verbetering in scherm (Super Retina XDR)
  3. Opnieuw geüpgraded (video)camera
  4. Tot 2,5 uur langere batterijduur

Al met al heeft Apple ons niet echt verrast. De verbeteringen die zijn doorgevoerd zijn natuurlijk mooi, maar voelen wel als veel van hetzelfde. Dus opnieuw een prachtige serie aan iPhones, maar nog geen reden om nú direct van een 12 naar 13 te gaan.

De nieuwe iPhone 13 van Apple

Apple Watch Series 7

Ook werd er een nieuw model van de Apple Watch aangekondigd. Ook bij dit vernieuwde model veranderde er niet opvallend veel, afgezien van het breuk bestendige scherm en de stofdichte afwerking. Wel is dit nieuwe model natuurlijk opnieuw sneller dan de voorgaande en laadt de batterij ook in kortere tijd op.

Nieuwe iPads

De meest interessante vernieuwingen kwamen op het gebied van de iPad: de 9e generatie van het standaard model en de iPad mini. Vooral de iPad mini heeft een prachtig design gekregen, waarbij de schermranden dunner zijn gemaakt en een liquid retina scherm is toegevoegd. Daarnaast zit er in deze iPad mini een nieuwe A15 Bionic-chip, in tegenstelling tot de klassieke iPad die nog steeds draait op de A13 chip uit 2019.

Tot slot heeft de iPad mini ook nog eens een Touch ID-sensor gekregen in de aan/uit-knop én optioneel ondersteuning voor 5G.

Conclusie

Al met al was een redelijk standaard september event. Helaas kregen we nog geen aankondiging van de Apple AirPods 3, iets waar we wel op hadden gehoopt. We hopen dan ook op een stuk meer vuurwerk bij het volgende event, waarschijnlijk half oktober. Hierin zien we mogelijk  nieuwe Mac’s (MacBook Pro en Mac mini) met een vernieuwde versie van de ARM chip!

Ben je benieuwd of deze nieuwe hardware interessant is voor jouw bedrijf? Laat het ons weten via het contactformulier of boek een vrijblijvende kennismaking in voor direct advies.