Skip links

Wat doet een IT partij? – Huidige projecten PIT Pro

Deze week een nieuwe editie van “kijkje in/achter de keuken/schermen” bij PIT Pro. Vaak wordt ons gevraagd waar we nou de hele dag mee bezig zijn. Dat we problemen op de Mac oplossen weten de meeste mensen onderhand wel, maar wat komt er nou allemaal nog meer bij kijken? Om deze vraag te beantwoorden nemen we jullie een aantal keer per jaar mee achter de schermen en geven we een overzicht van de meest interessante projecten!

Implementatie MDM-oplossing en beveiliging voor meerdere iPhones

Voor dit specifieke project is het erg belangrijk om de beveiliging van mobiele telefoons van medewerkers goed op orde te hebben. Dit omdat de opdrachtgever veelal met gevoelige informatie werkt. Om de beveiliging van de iPhones centraal in te regelen hebben we gekozen een Mobile Device Management oplossing te implementeren. In onze blog over MDM lees je wat dit precies inhoudt.

Om een MDM-oplossing te implementeren dienen we onder andere ook een Apple Business manager profiel aan te maken bij Apple. Hiermee kunnen we er namelijk voor zorgen dat nieuwe aangekochte Apple apparaten direct geïnstalleerd worden met het gecreëerde MDM-profiel. Zo heeft de klant dus minimaal omkijken naar het beheer van de vloot aan mobiele telefoons en kunnen we er zeker van zijn dat bepaalde beveiligingsmaatregelen worden afgedwongen.

Daarnaast kunnen we met MDM de volgende zaken:

 • Inzichtelijk maken welke devices er actief zijn en door wie.
 • Centraal beheren (en blokkeren) van applicaties.
 • Apparaten op afstand vergrendelen of wissen bij verlies of diefstal.
 • Zakelijke en privé data van de medewerker gescheiden houden.

Maakt jouw organisatie ook gebruik van iPhones en ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden van MDM? Neem dan nu contact met ons op of boek een vrijblijvende afspraak in!

Nieuwe iPhones op een rij

Installatie van een virtuele Windows-omgeving op de Mac

Voor een van onze klanten hebben we een iMac opgeleverd die niet alleen macOS (Apple besturingssysteem), maar ook Windows (Microsoft besturingssysteem) kan draaien. Dat was in dit geval nodig omdat er met Windows-specifieke software wordt gewerkt. Om deze virtuele Windows-omgeving op te leveren hebben we gebruik gemaakt van Apple’s eigen oplossing genaamd BootCamp. Dit is een hulpprogramma waarmee je Windows écht naast macOS installeert. Wil je wisselen tussen de besturingssystemen? Dan moet je opnieuw opstarten.

Wil je meer weten over een virtuele omgeving op de Mac of weten wat wij hierin voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bekijk dan onze laatste blog over Windows op een Mac of boek direct een vrijblijvende kennismaking in!

Hulp bij implementatie van juiste password manager

Voor een andere opdrachtgever zijn we momenteel bezig een wachtwoord manager te implementeren. Geen idee wat dit is? Lees dan eerst dit artikel. Helaas maken nog steeds veel bedrijven gebruik van los, rondzwevende documenten met daarin verschillende wachtwoorden en accounts. Dit kan anno 2021 écht niet meer! Password managers zijn enorm handig en helemaal niet meer duur. Zeker niet in vergelijking met de prijs van de schade van een datalek!

De implementatie van een password manager volgt in grote lijnen de volgende stappen:

 1. Opname wensen en eisen qua tool, plus bepaling budget.
 2. Advies vanuit PIT Pro welke tool te gebruiken.
 3. Aanschaf van licentie en opzetten van admin user.
 4. Beveiligingsmaatregelen instellen (minimaal sterk wachtwoord en multi-factor authenticatie)
 5. Opzetten van gedeelde groepen met daarin relevante wachtwoorden.
 6. Aanschaf van licenties per gebruiker.
 7. Toevoegen van gebruikers aan juiste groepen.
 8. Toesturen van handleiding naar eindgebruikers en starten maar!

Worstelt jouw bedrijf nog met het veilig opslaan en delen van wachtwoorden? Stop nu met worstelen en neem contact met ons op. Gegarandeerd dat je de investering terugverdiend aan de efficiëntie slag die je maakt met goede een password manager!

Single Sign-on oplossing

Hopelijk hebben we je weer meer inzicht kunnen geven in het dagelijks reilen en zeilen van een IT-partij. Heb je vragen naar aanleiding van dit overzicht of wil je een uitdaging bij ons neerleggen? Neem dan contact met ons op via dit formulier of boek een afspraak!