Skip links

Hoe Mobile Device Management jouw bedrijf naar de volgende fase helpt

Bij PIT Pro begrijpen we dat het beheer van mobiele apparaten in deze technologisch gedreven wereld geen luxe meer is, maar een absolute noodzaak. Mobile Device Management (MDM) is tegenwoordig cruciaal voor de zakelijke markt. Maar waarom eigenlijk? En hoe kan PIT Pro jouw organisatie ondersteunen met een krachtige MDM-oplossing? Laten we dat eens nader onderzoeken.

Wat is MDM, oftwel Mobile Device Management?

Mobile Device Management is, zoals een vrije vertaling al door laat schemeren: het beheren van mobiele apparaten vanuit een digitale omgeving. MDM biedt hiermee de mogelijkheid meerdere mobiele apparaten (zoals Mac’s, iPhones en iPads) centraal te monitoren, instellingen af te dwingen en acties uit te laten voeren. Denk hierbij aan het aanpassen van instellingen, installeren en updaten van applicaties en het afdwingen van een (wachtwoord)beleid wat betreft beveiliging.

Daarbij heb je door middel van een MDM tool altijd inzichtelijk welke apparaten binnen jouw bedrijf actief zijn. Zo kun je in geval van bijvoorbeeld diefstal of verlies het apparaat vergrendelen of de data wissen. Hiermee minimaliseer je het risico op een datalek en heb je ten allen tijde de mogelijkheid om gevoelige (klant)data veilig te stellen.

Het belang van MDM in de moderne zakenwereld

Waarschijnlijk voorziet jouw organisatie medewerkers van bedrijfseigen apparaten, of maakt jouw bedrijf deel uit van de groeiende groep ondernemingen die Bring Your Own Device (BYOD) praktijken toestaan. Hoe dan ook, het effectief beheer van deze apparaten – of het nu smartphones, tablets, desktops of laptops zijn – is een uitdaging waar ieder bedrijf mee te maken heeft.

Het gaat niet alleen om het installeren van apps of het bijwerken van besturingssystemen. Het gaat om het beveiligen van bedrijfsgegevens, het in overeenstemming brengen van mobiele activiteiten met bedrijfsbeleid en het zorgen voor naadloze integratie van mobiele apparaten in de bedrijfsinfrastructuur. Dat is waar MDM om de hoek komt kijken, en dat is waar PIT Pro uitblinkt.

De PIT Pro-aanpak van MDM

Bij PIT Pro geloven we in het aanbieden van een uitgebreide MDM-oplossing die is afgestemd op de unieke behoeften van jouw bedrijf. We maken gebruik van de nieuwste technologieën en best practices in de sector om een MDM-strategie op te stellen die helpt bij het maximaliseren van de productiviteit, terwijl de beveiliging nooit in het gedrang komt.

Onze MDM-oplossingen zijn gericht op:

  1. Beveiliging: We helpen je om bedrijfsgegevens veilig te houden door middel van versleuteling, passcode-enforcement en remote wipe mogelijkheden. Je bedrijfsgegevens zijn veilig, ongeacht waar je medewerkers zich bevinden.
  2. Beleid en compliance: We zorgen ervoor dat jouw mobiele apparaten voldoen aan alle relevante voorschriften en normen, en we helpen bij het implementeren en handhaven van beleid voor het gebruik van mobiele apparaten.
  3. Integratie en toegankelijkheid: Onze MDM-oplossingen zijn ontworpen om naadloos te integreren met jouw bestaande bedrijfsinfrastructuur en -systemen, waardoor de toegankelijkheid en de bedrijfscontinuïteit worden verbeterd.
  4. Support en onderhoud: Met PIT Pro aan je zijde, krijg je toegang tot technische support en automatische periodieke software-updates. We zorgen ervoor dat je altijd vooroploopt in het technologie landschap. Bij PIT Pro streven we ernaar om MDM niet alleen eenvoudig en efficiënt te maken, maar ook een krachtige tool in jouw arsenaal om de concurrentie voor te blijven.
  1. Optimalisatie en beheer: Onze MDM-oplossing geeft je de tools om het gebruik van mobiele apparaten binnen je organisatie te analyseren en te optimaliseren. Je kunt data verzamelen over app-gebruik, netwerkverkeer en de prestaties van apparaten om ervoor te zorgen dat je IT strategie altijd op zijn best is.
  2. Training en onboarding: We bieden ook training en ondersteuning om ervoor te zorgen dat jouw team het meeste uit de MDM-oplossing haalt. Een goed geïnformeerd en goed opgeleid team is immers een van de beste beveiligingsmaatregelen die een bedrijf kan hebben.

De PIT Pro-belofte

Als ICT-partner wil PIT Pro jouw bedrijf helpen om met vertrouwen de toekomst tegemoet te treden. We begrijpen dat elk bedrijf uniek is en hebben daarom een flexibele en aanpasbare aanpak van MDM. Samen met jouw team zullen we een MDM-strategie ontwikkelen die past bij de unieke doelstellingen en uitdagingen van jouw bedrijf.

In een wereld waar technologie en mobiliteit hand in hand gaan, moet jouw bedrijf klaar zijn om de sprong te wagen. Met PIT Pro’s uitgebreide en op maat gemaakte MDM-oplossing, kun je er zeker van zijn dat je bedrijf altijd veilig, productief en vooroplopend in de technologische race is.

Wil je meer weten over hoe PIT Pro jouw bedrijf kan helpen met MDM? Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis consult. Stuur een berichtje aan contact@pitpro.nl of bel ons op 0202611450.