Skip links

Hoe trek je een verzonden e-mail in voor Microsoft 365 en Google Workspace?

Doordat we tegenwoordig enorm veel e-mails sturen, kan een kleine vergissing tot grote verwarring of zelfs tot een blunder leiden. Een foutje is nou eenmaal zo gemaakt. Misschien heb je zojuist een e-mail naar de verkeerde ontvanger gestuurd of een belangrijk document vergeten bij te voegen. Geen zorgen, want zowel Microsoft 365 als Google Workspace bieden opties om dat snel recht te zetten, mits je er op tijd bij bent… Lees je dit artikel omdat je een e-mail die je gister hebt verzonden terug wilt halen? Dan hebben we slecht nieuws voor je, dat gaat niet lukken. In deze blog duiken we in de stappen die je kunt volgen om dit in de toekomst te voorkomen.

Intrekken van een E-mail in Microsoft 365

Helaas is het onmogelijk om een bericht dat is verzonden terug te halen uit de mailbox van de ontvangenr. De enige optie die je dus hebt is het uitschakelen van automatische verzending om te voorkomen dat het nogmaals gebeurt. Op die manier bouw je een uitstel-tijd in voor je verzonden e-mails. Dit doe je als volgt:

1. Open de Outlook applicatie: Ga ‘Voorkeuren’.
2. Selecteer Opstellen: Zie kopje ‘Verzenden ongedaan maken’.
3. Stel gewenste tijd in: Je kunt tot maximaal 20 seconden standaard jouw verzonden e-mails uitstellen
4. Bericht intrekken: Als je nu een bericht verzendt, krijg je de optie te annuleren binnen het gekozen tijdsbestek.

E-mail ongedaan maken in Google Workspace

In Google Workspace gaat het intrekken van een bericht net iets anders. Hier heet het ‘E-mail ongedaan maken’ en het geeft je een kort tijdsbestek om een verzonden e-mail terug te halen.

1. Verzend de e-mail: Na het verzenden van een e-mail, verschijnt er tijdelijk onderaan het scherm een balkje met de optie ‘Ongedaan maken’.
2. Klik op Ongedaan maken: Klik binnen de gestelde tijd op ‘Ongedaan maken’ om de e-mail terug te halen.
3. Pas de tijdsduur aan: Je kunt de annuleringstijd aanpassen in de instellingen tot maximaal 30 seconden om jezelf meer tijd te geven.

Het is belangrijk om proactief te zijn en de instellingen vooraf aan te passen om deze feature optimaal te benutten.

Samengevat

Of je nu gebruik maakt van Microsoft 365 of Google Workspace, het verlengd terugtrekken van een e-mail is een eenvoudige maar soms levensreddende functie die je kan helpen professioneler over te komen. Met deze kennis kun je gerust ademhalen, zelfs als je een fout maakt. Meer van dit soort handige trucs die je organisatie verder helpen? Plan een kennismaking in via info@pitpro.nl of 020-2611450.