Skip links

Waarom een zakelijke e-mailhandtekening essentieel is voor jouw bedrijf

E-mail is een van de meest gebruikte communicatiemiddelen in de bedrijfswereld. Ondanks de opkomst van sociale media en instant messaging, blijft e-mail het go-to platform voor professionele correspondentie. Maar heb je ooit stilgestaan bij de e-mailhandtekening die je onderaan elk bericht plaatst? Hieronder vertellen we je waarom een professionele e-mailhandtekening niet over het hoofd gezien mag worden.

Waarom een e-mailhandtekening?

1. Het is jouw digitale visitekaartje Denk aan de e-mailhandtekening als jouw digitale visitekaartje. Net zoals je zorgvuldig je fysieke visitekaartjes ontwerpt, zou je ook aandacht moeten besteden aan hoe je jezelf online presenteert. Een goed ontworpen e-mailhandtekening geeft in één oogopslag weer wie je bent, wat je doet en hoe men contact met je kan opnemen.

2. Het verhoogt de geloofwaardigheid Wanneer je e-mails verstuurt, vooral naar nieuwe contacten of potentiële klanten, biedt een professionele handtekening je een extra mate van geloofwaardigheid. Het laat zien dat je aandacht besteedt aan details en dat je jouw merk serieus neemt.

3. Het bevordert merkconsistentie Of je nu deel uitmaakt van een groot bedrijf of een zelfstandige ondernemer bent, merkconsistentie is van essentieel belang. Door in al je communicatie, inclusief e-mails, een consistente branding te hanteren, versterk je jouw merkimago en zorg je voor herkenbaarheid.

4. Het biedt extra mogelijkheden voor marketing en promotie Naast je contactgegevens kun je jouw e-mailhandtekening ook gebruiken om acties, evenementen of andere belangrijke informatie te promoten. Heb je onlangs een nieuwe blogpost gepubliceerd of lanceer je een nieuw product? Voeg een korte link toe in je handtekening en trek direct de aandacht van je ontvanger.

5. Het maakt het contact gemakkelijker Een volledige e-mailhandtekening met al je contactgegevens maakt het voor ontvangers eenvoudiger om contact met je op te nemen. Of ze je nu willen bellen, e-mailen of bezoeken op social media, alle informatie is direct bij de hand.

Tips voor het maken van een effectieve e-mailhandtekening

 • Kort en bondig: Overlaad je handtekening niet met te veel informatie. Focus op het essentiële: je naam, functie, bedrijf en belangrijkste contactgegevens.
 • Professioneel design: Gebruik kleuren die passen bij je merk en zorg ervoor dat het design van de handtekening consistent is met je andere bedrijfsmaterialen.
 • Mobielvriendelijk: Steeds meer e-mails worden gelezen op mobiele apparaten. Test daarom hoe je handtekening eruitziet op verschillende schermen.
 • Update regelmatig: Zorg ervoor dat je handtekening up-to-date is, vooral als er dingen veranderen zoals je telefoonnummer of functie.

Hoe regel je een e-mailhandtekening in voor je bedrijf? Een kijkje in Microsoft 365, Google Workspace en Exclaimer

Het inregelen van een e-mailhandtekening voor jouw bedrijf is essentieel voor een consistente branding en professionele uitstraling. Afhankelijk van het platform dat je gebruikt, zijn er verschillende manieren om dit te realiseren. Laten we enkele populaire opties verkennen.

1. Microsoft 365 (voorheen Office 365)

 • Outlook via browser: Via de instellingen in OWA kun je een persoonlijke e-mailhandtekening toevoegen die automatisch aan uitgaande berichten wordt toegevoegd.
 • Outlook via desktop: Open Outlook, ga naar het tabblad ‘Bestand’, kies ‘Opties’ en vervolgens ‘E-mail’. Hier kun je de handtekening aanpassen en instellen voor uitgaande e-mails.
 • Centraal beheer: Voor grotere organisaties biedt Microsoft 365 een manier om e-mailhandtekeningen centraal te beheren via de Exchange-beheerconsole, zodat alle medewerkers dezelfde handtekening gebruiken. Voor meer informatie kijk hier in de documentatie van Microsoft.

2. Google Workspace (voorheen G Suite)

 • Gmail: Ga in Gmail naar ‘Instellingen’, vervolgens naar het tabblad ‘Zie alle instellingen’ en scrol naar beneden naar ‘Handtekening’. Hier kun je een handtekening voor je e-mails creëren en bewerken.
 • Centraal beheer: Via de Google Admin Console kunnen beheerders e-mailhandtekeningen instellen die automatisch aan berichten van gebruikers worden toegevoegd, zodat er consistentie is binnen het hele bedrijf. Voor meer informatie hierover, kijk hier in de documentatie van Google.

3. Exclaimer Als je op zoek bent naar een meer geavanceerde oplossing voor het beheren van e-mailhandtekeningen voor jouw bedrijf, is Exclaimer een uitstekende keuze. Hier zijn enkele voordelen:

 • Centraal beheer: Met Exclaimer kun je eenvoudig e-mailhandtekeningen ontwerpen, beheren en implementeren voor de hele organisatie vanuit één centrale locatie.
 • Compatibiliteit: Exclaimer werkt naadloos samen met zowel Microsoft 365 als Google Workspace, wat het gemakkelijk maakt om consistentie te behouden ongeacht het platform dat je gebruikt.
 • Dynamische content: Je kunt dynamische content toevoegen, zoals promoties of evenementen, die automatisch worden bijgewerkt in alle handtekeningen. Daarbij kun je gebruik maken van dynamische variabelen, zoals de functietitel van een medewerker of zijn/haar portretfoto.
 • Branding: Houd de branding van je bedrijf consistent met templates, kleuren, logo’s en meer.

Met PIT Pro, kun je er zeker van zijn dat alle aspecten van je digitale aanwezigheid, inclusief je e-mailhandtekening, professioneel en effectief zijn. Maak vandaag nog de stap om jouw communicatie naar een hoger niveau te tillen! Neem contact met ons op voor meer informatie via info@pitpro.nl of door te bellen naar 020-2611450.