Skip links

Werkplekbeheer – voorkom oponthoud door IT voor jouw team

Bijna geen enkele organisatie kan nog zonder IT. Toch wordt het optimaliseren van de IT-omgeving vaak als bijzaak gezien. En dat terwijl het toch van het grootste belang is om een team zonder problemen en oponthoud hun werk te laten doen? Wij vragen onze opdrachtgevers altijd hoeveel het hun als bedrijf zou kosten als verschillende medewerkers een dag stil zouden komen te staan. Voeg deze kosten bij elkaar en je komt al gauw op een enorm bedrag uit. Zaak om dit zoveel mogelijk te voorkomen dus! Hoe? Dat lees je in deze blog over PIT Pro werkplekbeheer.

Wat is werkplekbeheer?

Je raadt het niet, maar werkplekbeheer is het beheren van een werkplek. Met werkplek bedoelen we iedere set-up waarmee door een persoon gewerkt kan worden. Dit kan dus in een bedrijfsomgeving zijn, maar ook op een school of bijvoorbeeld bij een goed doel. Een werkplek bestaat vaak uit onder andere een zitplaats, bureau, stroomvoorziening, een computer, een monitor en verder nog accessoires als kabels en adapters. In sommige gevallen heeft een werkplek meerdere computers en/of monitors.

Daarbij wordt de werkplek bijna altijd verbonden aan een netwerk waarbinnen zich weer andere apparaten bevinden (denk aan een printer of een server). Werkplekbeheer houdt in de basis in dat alles gerelateerd aan zo’n werkplek optimaal draaiende gehouden wordt. Oftewel, dat hardware en software goed samenwerken en ervoor zorgen dat jij probleemloos je werk kunt uitvoeren.

Vanwege de alsmaar groeiende technologische mogelijkheden en daarmee grotere complexiteit van een werkplek wordt het beheer ervan tegenwoordig vaak gedaan door een IT specialist. En ongeveer 90% van de werkzaamheden wordt vandaag de dag eenvoudig op afstand uitgevoerd met behulp van remote desktop software.

Groep mensen die aan het werk is

Welke werkzaamheden vallen er allemaal onder werkplekbeheer?

Zoals hierboven ook al aangegeven omvat het beheren van de werkplek vaak meer dan alleen de hardware en software die gebonden is aan een werkplek. Toch verschilt het per dienstverlener wat er onder werkplekbeheer valt. De ene aanbieder maakt één compleet pakket per werkplek waarbinnen ook onderhoud en support aan zaken als netwerken en servers vallen. Andere aanbieders trekken dit uit elkaar en verzorgen met werkplekbeheer letterlijk alleen de support en het onderhoud aan de werkplek, dus: computer, software op computer, monitor en accessoires.

PIT Pro probeert hierin zo flexibel mogelijk te zijn en een klant de mogelijkheid te bieden voor een totaalpakket te gaan of alleen los werkplekbeheer af te nemen. Binnen los werkplekbeheer valt dan voornamelijk het monitoren van de computer en rapporteren bij eventuele verdachte zaken. Daarbij voeren we softwarebeheer uit, wat inhoudt dat nieuwe versies van besturingssystemen en updates van veel gebruikte applicaties eerst worden getest en goed bevonden voordat we ze naar je computer uitsturen.

Ook bevat ons werkplekbeheer pakket nog een malware- en virusscanner, zo voorkomen we dat je computer eventueel besmet raakt met malafide software. Ten slotte geniet je door werkplekbeheer af te nemen van voordelen als een goed bereikbare supportdesk die maandag t/m vrijdag van 9.00-18.00 voor eventuele vragen klaarstaat en online IT documentatie van jouw werkplek.

Waarom kiezen voor werkplekbeheer door PIT Pro?

Met werkplekbeheer verzeker je jezelf en jouw team van meerdere IT specialisten die jouw bedrijf en apparaten goed kennen. Hierdoor kan een IT consultant je makkelijker verder helpen zodra je problemen ervaart en sta je dus niet stil door IT. Door middel van monitoring en rapportage van je computer kunnen we ook al zaken signaleren voordat ze uitmonden in problemen.

Zo kunnen we dus voorkomen in plaats van genezen. Iets wat niet alleen goed is voor de continuïteit, maar ook voor de portemonnee. Ten slotte zorgt een werkplekbeheerder middels slim applicatiebeheer dat je geen updates van software of upgrades van je besturingssysteem gepusht krijgt die nog bugs bevatten en daarmee je continuïteit in gevaar brengen. Dit voorkomt dus een hoop frustratie en wachttijd.

Wil jij met jouw organisatie gebruik maken van alle voordelen van werkplekbeheer of meer te weten komen over deze dienst? Neem dan contact met ons op of boek direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.