Skip links

Een nieuw tijdperk voor Apple gebruikers

Gisteravond bracht Apple groot nieuws. Wij geven je in 3 minuten leestijd een volledige update over de laatste en belangrijkste ontwikkelingen!

macOS Big Sur aangekondigd

Morgen brengt Apple officieel macOS Big Sur (11.0) uit. Hiermee krijgt het besturingssysteem voor het eerst in 19 jaar een nieuw versienummer. In 2001 zijn we van macOS 9 naar macOS X (10.0) Cheetah gegaan en nu in 2020 is het tijd voor versie 11.0.

We zien twee belangrijke ontwikkelingen, namelijk een compleet vernieuwd design en de ondersteuning van Apple Silicon (Apple’s eerste eigen M1 chip). Het nieuwe design is hetgeen je als gebruiker ziet. De ondersteuning voor Apple Silicon is wat Apple op de achtergrond doet om toekomstige hardware ongeëvenaard efficiënt te laten werken. Dit is dus het begin van een tijdperk met revolutionaire, nóg krachtigere Mac’s.

Big Sur icoon

Nieuwe Mac devices

Naast het nieuwe besturingssysteem Big Sur heeft Apple ook nieuwe Mac devices geïntroduceerd. Het gaat om een nieuwe MacBook Air, Mac Mini en 13-inch MacBook Pro. Ook hier zijn wij als tech-nerds natuurlijk razend enthousiast over! Indien Apple’s beloftes waarheid blijken dan zijn dit veruit de krachtigste machines in hun categorie ooit.

Maar let op: ons advies is om deze nieuwe modellen pas na minimaal twee maanden te bestellen. Er kunnen namelijk compatibiliteitsproblemen ontstaan of andere onvoorziene fouten optreden door de nieuwe chips. Met het risico dat je niet kunt doorwerken. Als je toch overweegt om er een op korte termijn te bestellen, boek dan eerst hier een afspraak met één van onze Apple consultants. Dan kunnen we je advies geven over het gewenste model en de risico’s nog beter in kaart brengen. Bekijk hier de nieuwe Air, Pro en Mac Mini!

Nieuwe iPhone 12 en iPhone 12 Pro

Vanaf aanstaande vrijdag zijn alle versies van de nieuwe iPhone 12 en iPhone 12 Pro beschikbaar. Deze kun je wel veilig bestellen zonder dat je werk in het gedrang komt omdat de chip architectuur in de iPhone niet is gewijzigd, maar alleen verbeterd. Wij zijn zeer onder de indruk van de eerste reviews van de nieuwe iPhones en verschillende teamleden hebben er al eentje besteld.

Let op: beheren wij jullie IT-omgeving en wil je iPhones bestellen voor je organisatie? Laat het ons weten, dan zorg wij dat ze op de juiste manier in jullie Apple Business Manager komen en direct in beheer zijn. Bekijk de nieuwe iPhones hier op Apple’s eigen website!

Nieuwe apple iphones

Waarom wij macOS Big Sur nog afraden

Hoe graag we ook zouden willen dat iedereen direct met de nieuwe software aan de slag kan, is het voor werkomgevingen niet verstandig. Als team zijn wij al een poosje aan het testen en zien we compatibiliteitsproblemen ontstaan bij verschillende populaire softwarepakketten.

Er zijn op dit moment nog problemen met Office, Microsoft Teams, Adobe Creative Suite en Zoom. Dus als je niet het gevoel wilt hebben dat je in een testfase zit met de software op je computer dan is het verstandig om de upgrade uit te stellen. Wij stellen dit soort grote upgrades tussen de 6 en 12 maanden uit, en dat zal ook nu helaas niet anders zijn.

Als je toch wilt upgraden naar Big Sur dan kan dat op speciaal verzoek, maar dan is support voor problemen door Big Sur waarschijnlijk niet inbegrepen in je service contract (als je een service contract met ons hebt). Hiervoor kun je mailen naar support@pitpro.nl.

 

Hopelijk heb je in dit bericht de informatie gevonden waar je naar op zoek was. Heb je naar aanleiding van deze update vragen of opmerkingen? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier!