Skip links

PIT Pro en Apple jaaroverzicht 2020

Nu 2020 tegen haar einde loopt is het tijd om even terug te blikken op een voor iedereen bewogen jaar. Een jaar waarin we noodgedwongen gewend zijn geraakt aan remote werken en daar ook de vele voordelen van hebben ondervonden, een jaar waarin IT belangrijker dan ooit is gebleken en een jaar waarin PIT Pro en Apple zeker niet stil hebben gezeten. Hieronder vind je een selectie van de belangrijkste hoogtepunten.

Van Macpot naar PIT Pro en toetreding tot het Apple Consultants Network

Begin dit jaar startte we nog onder de naam Macpot al in het geheim aan de transitie naar PIT Pro. De grootste reden hiervoor was het afdwingen van toegang tot het officiële Apple Consultants Network. Omdat Apple het niet toestaat een product gerelateerde bedrijfsnaam te voeren (Macpot) was dit tot op heden voor ons nog niet mogelijk. Bekijk ons bedrijfsprofiel via deze link op Apple’s website. Wil je ons graag een einde-/nieuwjaars cadeautje doen? Laat dan een review achter over jouw ervaringen met onze service! Onze dank is groot.

Nieuwe manieren om PIT Pro online te volgen

Bij een naamswijziging hoort natuurlijk ook een nieuwe uitstraling. We zijn op zoek gegaan naar een logo en kleurenpallet dat bij ons team en onze missie past. Uiteindelijk kwam onderstaand logo tot stand. Het beeldmerk is gebaseerd op groeiringen van een boom, hiermee hopen we ervaring, kennis en betrouwbaarheid uit te stralen. Daarbij kreeg de website een upgrade en hebben we onze sociale mediakanalen nieuw leven in geblazen:

Op deze kanalen delen we o.a. de laatste ontwikkelingen omtrent PIT Pro, Apple en IT. Daarbij geven we gratis advies en support op populaire IT en Apple vragen. Je kunt dit nieuws overigens ook direct hier op onze website lezen of je gewoon inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief onderaan deze pagina.

Logo PIT Pro

Ook voor Apple was 2020 een bewogen jaar

Ook Apple had (o.a. door corona) een nogal hectisch jaar. Zo werden nieuwe producten op een ongebruikelijke manier gepresenteerd (zonder publiek), werd er voor het eerst in de geschiedenis een winstwaarschuwing uitgebracht en kregen ze het aan de stok met meerdere app ontwikkelaars, o.a. die van het extreem populaire videospel Fortnite (Epic Games). Desondanks werden er voornamelijk enorm veel mooie, nieuwe producten gelanceerd. Hieronder lichten we de belangrijkste op zakelijk gebied even toe.

De nieuwe Mac’s vliegen je om de oren

In maart maakte Apple bekend dat er een verbeterde MacBook Air uit zou komen. Dit was mooi nieuws voor alle zakelijke gebruikers die veel onderweg zijn en geen zware software draaien. Toch ging het pas richting het einde van 2020 helemaal los qua nieuwe machines. In augustus werd een vernieuwde iMac 27-inch aangekondigd en in november als klap op de vuurpijl de introductie van de nieuwe MacBook Air, MacBook Pro en Mac Mini.

Allemaal met de gloednieuwe en vliegend snelle M1 ARM-chip (Silicon). Na een maandje testen zijn wij er inmiddels ook volledig over uit dat dit de machines voor (en van) de toekomst zijn. Zeker nu meer en meer software ontwikkelaars hun applicaties klaar hebben voor de nieuwe chip.

Ook de iPhone kreeg weer meerdere upgrades

De eerste nieuwe iPhone werd al in april aangekondigd. De iPhone SE, welke ook wel als de iPhone 9 wordt gezien (Apple heeft dit cijfer met de aankondiging van de iPhone X in 2017 namelijk overgeslagen). Met de intrede van de iPhone SE ging de iPhone 8 uit de schappen bij Apple en werd de SE het nieuwe budget model. Zoals vanzelfsprekend werd er ook dit jaar weer een hele rits nieuwe iPhones uitgebracht onder het cijfer 12: de iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max.

Wil je advies over welk van deze modellen het beste bij jouw past? Of wil je in één keer meerdere iPhones bestellen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of 020-2611450.

Nieuwe iPhones op een rij

Hopelijk heb je ondanks corona net als wij een mooi jaar achter de rug. Ben je van plan om volgend jaar jouw organisatie naar een nóg hoger plan te tillen? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op hoe jouw IT-omgeving daar aan bij kan dragen.