Skip links

Anoniem zakelijk bellen met je iPhone – hoe werkt het?

De mobiele telefoon is onmisbaar geworden op de werkvloer en de vaste bedrijfstoestellen zijn aan het verdwijnen. Zeker met de opmars van vele VoIP partijen (lees hier wat VoIP inhoudt) de afgelopen jaren, is zakelijk bellen via een mobiele telefoon tegenwoordig de standaard aan het worden. We schreven afgelopen week hier al hoe je al deze mobiele bedrijfstelefoons veilig en beheerd kunt inzetten. Deze week gaan we verder in het op het zakelijk gebruiken van een iPhone. Wat zijn bijvoorbeeld de mogelijkheden om iemand anoniem te bellen?

Wat is anoniem bellen en waarom wil je het gebruiken?

Anoniem bellen betekent dat degene die je belt jouw mobiele telefoonnummer en naam niet in zijn of haar scherm te zien krijgt. Zo kun je dus eenvoudig ervoor zorgen dat je niet kunt worden teruggebeld en je telefoonnummer niet voor onbekende doeleinden wordt gebruikt. De iPhone biedt verschillende manieren om anoniem naar personen te bellen. Zo kun je bijvoorbeeld onderscheid maken tussen wie je wel en niet anoniem wilt bellen of gewoon altijd anoniem uitbellen. Hoe dit precies werkt lees je in het vervolg van dit artikel.

iPhone en AirPods liggen omgekeerd anoniem op tafel

Hoe kun je anoniem bellen op je iPhone?

Er zijn grofweg twee opties die je hebt als je anoniem wilt bellen:

 1. Altijd anoniem uitbellen. Met deze optie maak je geen onderscheid wie jouw nummer wel of niet kan zien.
 2. Specifieke personen. Hiermee kun je zelf aangeven wie wel en wie niet jouw nummer mogen zien.

1. Altijd anoniem uitbellen

Dit is de meest eenvoudige optie als je graag veelvuldig anoniem uitbelt. Volg hiervoor de volgende stappen:

 • Ga naar de Instellingen applicatie (icoon van tandwiel) op je iPhone.
 • Kies vervolgens voor de optie Telefoon en klik ten slotte op Nummerherkenning.
 • De schakelaar staat standaard op groen. Dit betekent dat je nummer wordt getoond bij uitbellen. Indien je dit dus nooit wilt, klik de schakelaar dan uit.

Gefeliciteerd, je belt vanaf nu anoniem uit! Bevalt de instelling je toch niet? Dan kun je hem natuurlijk via dezelfde schakelaar weer omzetten naar de standaard optie.

2. Anoniem bellen naar specifieke personen

Om specifieke personen in je lijst te selecteren die jouw nummer niet meer mogen zien zodra je belt, volg je de volgende stappen:

 • Tik op de Telefoon applicatie in je beginscherm.
 • Tik onderin op Contacten.
 • Scroll naar het contact dat je altijd anoniem wilt bellen en klik erop.
 • Ga naar de Wijzig optie rechts bovenin het contact.
 • Voeg voor het telefoonnummer de volgende tekstcombinatie in #31#
 • Tik rechtsboven in op gereed.

Gefeliciteerd, je belt vanaf nu altijd anoniem naar het contact waarbij je deze stappen hebt uitgevoerd! Om het anoniem bellen weer uit te zetten verwijder je de combinatie die je voor het nummer hebt gezet. Met deze tekstcombinatie kun je ook eenvoudig eenmaal anoniem bellen naar iemand. Je plaatst de #31# code voor het nummer dat je intypt en je bent afgeschermd voor de ontvanger.

iPhone die laat zien hoe anoniem gebeld worden eruit ziet

Hopelijk hebben we je met dit support artikel verder kunnen helpen bij je vraag. Is er iets mis gegaan of heb je aanvullende vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 020-2611450.