Skip links

Wat houdt ons bezig? Een inkijk in onze dagelijkse activiteiten.

Naast de support en advies artikelen die we schrijven laten we ook graag zien wat ons nou bezig houdt. We krijgen namelijk vaak de vraag wat onze dagelijkse werkzaamheden precies allemaal inhouden. Om hier wat meer inzicht in te geven, lopen we kort door een aantal lopende en afgeronde projecten heen in 2021. 

Oplevering en uitgifte van een vloot aan nieuwe MacBooks voor een volledige organisatie

Door de coronacrisis maken veel van onze klanten tijdelijk geen gebruik van hun kantoor. Hierom bieden wij de service om nieuwe hardware voor medewerkers bij ons op kantoor op te laten halen. In dit geval werden zo goed als alle Mac’s binnen de organisatie vervangen door nieuwe M1 MacBooks. Om de nieuwe apparaten zo uniform mogelijk op te leveren streven we binnen PIT Pro naar zero-touch deployment.

Het doel hiervan is dat we al voordat de Mac voor het eerst wordt opengeklapt er zo veel mogelijk standaard instellingen, applicaties en andere zaken klaarstaan om geïnstalleerd te worden. Dit heeft als voordeel dat alle Mac’s hetzelfde worden opgeleverd en het bespaart natuurlijk een hoop tijd en kosten voor de klant. Om dit in te kunnen regelen gebruiken we zogenaamde MDM profielen (lees hier op de Apple site wat dit inhoudt en wanneer je hiervoor in aanmerking komt).

Door zo’n profiel slim te configureren, naar de wens van de opdrachtgever, kunnen we dus al voordat de MacBook aan is geweest beslissen wat er op moet komen zodra ‘ie aan gaat.

On-boarding van nieuwe Managed Services opdrachtgever

Naast het opleveren van nieuwe hardware, mochten we deze maand ook weer een nieuwe Managed Services klant verwelkomen. We gaan voor deze partij een groot deel van het IT beheer op ons nemen en een aantal slimme oplossingen optuigen om de IT-omgeving nog strakker in te regelen. Onder deze slimme oplossingen vallen bijvoorbeeld het implementeren van een Single Sign-On oplossing.

Zo’n oplossing stelt medewerkers in staat in te loggen bij applicaties middels 1 hoofdaccount (e-mail en wachtwoord). Dit bespaart niet alleen veel tijd en gedoe voor de medewerker, maar is ook een stuk veiliger dan het bewaren van losse wachtwoorden. Daarnaast is er ook besloten een SaaS protection tool te installeren voor de mail- en cloudomgeving. Dit betekent dat er actief een back-up wordt gemaakt van alle mail en bestanden binnen de betreffende omgeving van de klant.
Drie MacBooks nieuw Apple

Migratie van Google naar Dropbox

Zoals reeds bekend is Google FileStream nog niet ontwikkeld voor de nieuwe MacBook M1 modellen en kun je dus je Google Drives alleen maar via de webbrowser beheren. Voor een van onze opdrachtgevers was dit voldoende reden om definitief afscheid te nemen van Google Workspace voor filesharing en de overstap naar Dropbox te wagen. Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben we over een aantal dagen heen de volledige migratie op ons genomen en een nieuwe map- en rechtenstructuur opgebouwd.

Waarmee het niet alleen mogelijk is om met interne mailadressen mappen te delen, maar ook externen toegang te verlenen tot specifieke mappen binnen de algemene hoofdmappen. Dit zorgt voor flexibiliteit en maakt samenwerken met bijvoorbeeld freelancers een stuk eenvoudiger.

Dropbox logo

Installatie van onze Dark Web Scanning voor meerdere afnemers

Ten slotte hebben we ook op het vlak van security weer een aantal opdrachtgevers mogen helpen. Door middel van onze Dark Web scanner kunnen we zoeken naar gelekte bedrijfsdata op het Dark Web. Wil je weten wat het Dark Web inhoudt? Lees het hier! Benieuwd of onze Dark Web Scanner van waarde zou kunnen zijn voor jouw bedrijf? Lees dan hier op onze Security pagina wat deze dienst allemaal inhoudt of in onze uitgebreide blog. Een eenmalig vrijblijvende scan aanvragen? Boek dan hier een kennismakings-/intakegesprek!

Deze set aan activiteiten zijn natuurlijk nog maar een hele kleine greep uit de afgelopen anderhalve maand bij PIT Pro. Benieuwd naar wat voor diensten we nog meer leveren? Bekijk dan eens de Managed Services pagina, hier vind je beknopt omschreven wat zorgeloos IT beheer door PIT Pro inhoudt. Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen of opmerkingen? Stel ze dan via ons contactformulier.